Zij Lacht Podcast STOPT!

Zij Lacht Podcast

Ruim 1,5 jaar terug las ik op Instagram een oproep dat Zij Lacht opzoek was naar iemand die een podcast voor hun wilde creëren. Direct voelde ik die fluistering van de Heilige Geest: Jij Zoë, hier wil ik jou gebruiken. Dood eng vond ik het (ik had immers nog nooit zoiets gemaakt)! Op de allerlaatste dag zei ik het terloops tegen Menno (m’n man) en dat ik eigenlijk wel dacht dat ik het kon… maar ach ja de vacature sloot vandaag dus tja ja… Ik werd meteen door hem naar boven gestuurd om een pitch te maken!

Zij Lacht Podcast

Ik maakte een audio pitch en stuurde hem op naar Liza van Zij Lacht. Een paar uur later had ik Liza al aan de telefoon en sprak zij uit dat ook zei dacht dat ik de juiste persoon hiervoor was. We moesten even zoeken naar de vorm en inhoud, maar uiteindelijk ging ik aan de slag. Het werd een publieke podcast met interviews en speciaal voor de vriendinnen van Zij Lacht mocht ik preken maken in podcast vorm.

Wat heb ik veel geleerd tijdens het maken van deze afleveringen. Ik interviewde 8x een toffe vrouw! Huh 8x? Zoë Er staan 6 afleveringen online? Klopt hihi! Hadassa interviewde ik 2x omdat de audio nergens meer te vinden was en Paulien Vervoorn interviewde ik en toen bleek de audio vol kraken en stotteringen te zitten. Onbruikbaar helaas! Maar van de andere 6 vrouwen heb ik hele mooie afleveringen kunnen monteren.

Reality check in creëren.

Dit laat meteen iets zien van waar ik mij vooraf amper van bewust was. Een podcast maken kost vet veel tijd hahah. Lekker impulsief en creatief als ik ben zag ik alleen mooie gesprekken, inspirerende vrouwen en het maken van preken. Maar dat je opname apparatuur nodig hebt en mailtjes heen en weer over het waar/hoe/onderwerp. Het opnemen van de aflevering: op locatie of vanuit huis? Techniek waar je van afhankelijk bent (a.k.a. waarom doet mijn laptop niet wat ik wil ?!) Er zitten ontzettend veel haken en ogen aan. Wat heb ik daar veel van geleerd!

Maar het grootste punt voor mij is dat het veel tijd in beslag neemt. Een aflevering maken kost mij ongeveer 2 dagen (inclusief al het mail contant, interview voorbereiden, opnames, monteren). Zoals jullie hier afgelopen tijd hebben mee gekregen (en zeker als je mijn Letter of Delight krijgt) is dat ik juist struggle in het zoeken naar mijn tijd en energie verdeling. Daarom heb ik besloten dat na een heel mooi seizoen afleveringen ik ga stoppen met het maken van de Zij Lacht Podcast.

Nog 1 dan om het af te leren 🙂

Als je nu heel erg baalt en je instant sip voelt: dankje! 🙂 Maar all jokes a side er staat sinds vorige week nog 1 laatste aflevering online. Het prachtige interview dat ik mocht opnemen met Eline Hoogenboom. We praten over de maakbaarheid van ons leven, hoe we leven met de gedachten dat we alles zelf moeten fixen en dan graag ook nog perfect. Dat Jezus ons juist vraagt om onze kwetsbaarheid aan hem te geven. Dat we hem juist met onze tekortkomingen kunnen dienen. Dus ga er nog 1x lekker voor zitten en geniet van deze wijze lessen van Eline.

Luister de hele aflevering met Eline hier terug op iTunes en Spotify!  ♥

 

Tot slot wil ik nog een paar bedankjes uitbrengen. Naar Liza van Zij Lacht voor het vertrouwen dat je mij hebt gegeven om dit te maken. Om die prachtige vrouwen te kunnen spreken (seriously babes ik mocht Ann Voskamp (ANN VOSKAMP!) interviewen, hoe cool! Maar ook het prachtige evenement waar ik de host mocht zijn, toeter zwanger zoals je hierboven kunt zien. Mijn lieve man Menno voor het geven van een schop onder m’n kont en jullie heel erg bedankt voor het luisteren, de warme reactie op de gesprekken. Zo bijzondere tijd is dit geweest en ik weet zeker dat alle vaardigheden in de toekomst weer zichtbaar gaan worden in het werk dat ik doe voor Her Delight en wie weet waar nog meer. -X-

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *