HOORAY // Zeph is geboren!

Zeph

YAY!! Je had het misschien al gezien op mijn instagram of in de Letter of Delight… Onze zoon Zeph is geboren!! Heel fijn dat ik dus inmiddels het weer geflikt heb om te bevallen, maar nog veel meer omdat we dat heerlijke ventje nu ein-de-lijk in onze armen hebben.Want man man man wat voelen die negen maanden aan het eind laaaaaang! In deze blog vertel ik je over onze keuze voor zijn naam en laat ik het geboortekaartje zien.

Welkom Zeph Oliver!

 

Onze zoon heet Zeph Oliver ✨

Zeph spreek je trouwens uit als Zef ?. Hoe zijn we bij zijn naam gekomen?? Zoals je misschien nog wel weet uit het artikel met de aankondiging van de zwangerschap, stond een tweede kindje nou niet echt op ons wensenlijstje. We waren helemaal ok (meer dan OK!) als een gezin van 3, geen baby kriebels, geen verlangen naar nog een kindje. Dus waarom zou je die dan vragen aan God?

Maar God had een ander plan en redelijk miraculeus (ik weet heus wel hoe baby’s gemaakt worden ?) was ik toch zwanger! Zie dan maar een naam te bedenken… Wij geloven dat een naam en wat het betekent iets zegt/uitspreekt over het leven van die persoon. Ik blogde in de zwangerschap van onze dochter Ivy voor Mama’s op Hakken en als je het leuk vindt kun je daar meer lezen over haar naam en geboortekaartje. Dus wat gingen wij uitspreken over het leven van onze zoon door zijn naam? We voelden aan alles dat onze zoon Zijn plan is en dus konden we niet anders dan zoeken naar namen die dat betekenen.

Zeph betekent ‘Jahweh voegt toe’. Can I get an amen?! Daarnaast hou ik heel erg van botanische namen en zo kwamen we uit op Oliver. Oliver betekent ‘planter van de olijfboom’.

De olijfboom komt in de Bijbel vrij vaak voor en symboliseert vrede, hoop, wijsheid en welvaart. Het is ons gebed dat dit is wat Zeph met zijn leven zal brengen.

Geboortekaartje inspiratie

Tja.. En dan moet je een geboortekaartje kiezen. Wat een opgave is dat! Altijd als ik bij de verloskundige praktijk naar het prikbord met kaartjes keek zakte de moed mij in de schoenen. Wat zijn die geboortekaartjes vaak truttig, druk, hysterisch en het aller ergste mét net uitgepoepte babyfoto. Nee. Dank. U.

Uiteindelijk hebben we het kaartje dan ook voor ons persoonlijk laten ontwerpen en kozen we voor een simplistisch ontwerp. De naam is met de hand en waterverf ontwerpen en vervolgens wel digitaal tot kaartje bewerkt. De kaart heeft daarnaast een aantal elementjes die ook bij Ivy en zelfs onze trouwkaart erin zaten. Een leuke manier om een persoonlijke touch aan te brengen :).

The Lord your God is with you,
the Mighty Warrior who saves.
He will take great delight in you;
in his love he will no longer rebuke you,
but will rejoice over you with singing.

Zephaniah 3 : 17

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *