Wanneer ben je succesvol?

succesvol

Na maanden van keihard werken ging Her Delight in juli ein-de-lijk online! Ik ben zo blij met deze website en zit vol ideeën en energie om de blog succesvol te maken. Voor de lancering was het mega hectisch. Alle kleine details wilde ik perfect hebben! Ik heb een aantal mensen gestalkt die mee hielpen met al mijn verzoekjes en aanpassingen. Conclusie: Ik was best een beetje een control freak… Waarom? Omdat ik geloof in Her Delight en het daarom de beste start wilde geven. Duh!

Waarom heb ik het nodig om succesvol te zijn?

Ik had deze blog ook kunnen starten met: “Hoi ik ben Zoë en ik ben een perfectionist.” Als jij dat ook bent, dan is de inleiding hierboven super logisch. Natuurlijk is dan de laatste week voor lanceren van je eigen blog hard werken. En het klopt, vraag maar aan iedere persoon met een eigen bedrijf. Zij zullen bevestigen dat ondernemen zwaar is en soms je even alles kost.

Perfectionisme geeft je alleen de illusie dat met een goede start succes gegarandeerd is. Als iets zo kwetsbaar is zoals Her Delight, wil je er zeker van zijn dat het zal gaan werken. De harde realiteit is echter dat niets of niemand je die garantie kan geven. Dat kwartje viel bij mij pas nadat de website online ging en de eerste posts op social media een feit waren. Het werd niet helemaal stil, maar de website werd ook niet zo enthousiast ontvangen als ik had gehoopt. Ik werd een beetje bang, omdat een groot en warm onthaal mij zou garanderen dat dit een succes zou worden. Dat ik het goed deed en mensen het fijn vinden wat ik maak. Dat zou betekenen in alle kwetsbaarheid die ik in de blogs geef dat ik mij een beetje veilig zou voelen.

Wie bepaalt of je succesvol bent?

En toen begreep ik waarom ik al die maanden al zo onrustig was. Ik was zo druk met mijn angst voor afwijzing, dat ik mezelf volledig focuste op de zichtbare kant van Her Delight. Ik probeerde daarmee een vangnet te creëren. Een lieve vriendin stuurde de dag na de lancering een berichtje. Ze schreef:

Now enjoy, let go! En vertrouw dat dat wat je hebt gezaaid gaat groeien.”

Het veld voor mij is leeg… Nou ja niet helemaal leeg, maar de schoonheid zit nog onder de grond en heeft tijd nodig om te groeien en zich te laten zien. Dus ik kan mijn succes niet hier en nu meten. Ik mag geduld hebben met deze weg en erin geloven.

Het is zo makkelijk om jezelf te verliezen in likes en reacties op social media. Maar wat gebeurt er als iemand je pagina ontvolgt of je artikel krijg minder likes dan de vorige? Ik geef de ander dan een macht die niet voor hen is. Ik geef ze te veel invloed op mijn gedachten en gevoelens als ik de ander volledig laat definiëren of Her Delight succesvol is.

Heb een beetje ‘grace’

Elke ochtend probeer ik mezelf eraan te herinneringen dat ik hieraan ben begonnen voor de lange termijn en dat Her Delight zal worden gebouwd over de maanden (misschien wel jaren). Ik probeer te handelen vanuit vertrouwen en niet vanuit angst, omdat ik geloof dat dat het verschil maakt als je ergens aan bouwt. Maar het allerbelangrijkste: ik zal mezelf ‘grace’ geven. Ik heb het nodig om vriendelijk en geduldig met mezelf te zijn. Om ruimte te geven om te leren en mezelf te ontwikkelen. ‘Grace’ helpt je om kwetsbaar te blijven en te geloven in wat je aan het maken bent.

Heb jij een beetje ‘grace’ nodig? In welk gedeelte van je leven loop je vast en vind je dat je meer succes zou moeten hebben? Geef je de ander de macht om te bepalen of je succesvol bent? Ik wil je aanmoedigen om je doel op te schrijven. Wat is het dat je achterna jaagt? En daarna maak je in liefde de keuze om jezelf wat extra ‘grace’ te gunnen. Omdat die genade je perspectief zal veranderen en je zal helpen als je onderweg bent naar je doelen.


Voel je altijd vrij om je gedachten of struggle hierover te delen in een berichtje of reactie. We kunnen elkaar bemoedigen!

2 Comments

  1. Darling!! I think it is so damn cool that you are starting this blog and that you are just doing it. That you show your uncertainty and you 'weaknesses' (which i think are just really normal human things ;) ). You and this blog are such an inspiration! I think the most important lesson is to le go.. Let go and trust the universe. You are doing what you feel you need to do, and that is enough. Because manifesting is nog about attracting what you want, manifesting is an awareness and understanding that you attract what you are. And in your case; that only can be LOVE! So trust that, be you and everything will be okay! Big huggg!
    • Woow! Sweety your words are overwhelming. Thank you so much for your love and wisdom!! Really beautiful what you write about manifesting as an awareness and understanding that you attract what you are! I'm going to think about that a bit more and it's definitely inspiration for another article (: So grateful for such an awesome chick as yourself in my life! You really are an example with managing your business and choosing to go forward even when it's scary as f*ck! Love you dearly! XOXO Zoë

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *