H o o r a y ! Mijn verjaardag!

Mijn verjaardag vieren

Het is 1 december en dat betekent dat het mijn verjaardag is! Hip hip H O O R A Y! Het is de start van een feestmaand; mijn verjaardag, Sinterklaas en natuurlijk Kerst. Het is voor mij ook altijd de aftrap om het afgelopen jaar te evalueren en nieuwe keuzes te maken. De eerste keuze zal je ondertussen wel door hebben… Je leest namelijk in het Nederlands!

Een nieuwe verjaardag

Een nieuwe verjaardag en opnieuw mogen vieren welke rijkdom ik heb in mijn leven! Wat was het een bijzonder jaar. Vorige jaar zat ik met een pas geboren baby in m’n armen en droomde ik van een eigen blog en meer in de muziek werken. Nu heb ik een heerlijke dochter die rondspeelt en haar eten op de grond gooit, Her Delight is in juli online gegaan en ik heb nog nooit zo’n druk trouwseizoen gespeeld. Zo dankbaar voor alle lieve bruidsparen die mij een plekje gaven in hun grote dag.

Maar het was ook een heftig jaar, want ik had met dat nieuwe mensje het gevoel dat ik alles opnieuw moest uitvinden. Ik kreeg een hele andere kijk op mijn dagelijks leven en de luxe van vrije tijd. Maar ook in mijn relaties en vriendschappen verschoven er dingen. En natuurlijk moesten mijn leuke man en ik ook af en toe behoorlijk ons best doen om elkaar te vinden tussen alle babychaos. Maar nu is er weer rust in ons huis en hebben we met onze omgeving een fijne draai gevonden.

Niet alles vond z’n draai

Super hard had ik gewerkt om deze (al zeg ik het zelf) mooie blog af te krijgen! Zoveel lieve mensen hebben geholpen met het bouwen van de website, grafische ontwerpen, brainstormsessies etc. Het is echt niet alleen vanuit mij gekomen! Toch heb je kunnen merken dat ik het regelmatig lastig vond om de blog draaiende te krijgen. Ik twijfelde over wat mijn succes bepaalt en van wie ik goedkeuring zoek. Ik bleef een sterk gevoel houden dat ik niet goed aankwam bij de vrouwen die ik zo graag wil bereiken en bemoedigen. Na een aantal gesprekken met prachtige vrouwen en heel veel uurtjes peinzen moest ik concluderen dat ik met in het Engels schrijven toch een groot deel van de Nederlandse vrouwen buitenspel zet.

Groot dromen

Ik heb een droom voor alle jonge ambitieuze vrouwen wereldwijd. Omdat ik geloof dat we aan het einde van de dag niet zoveel verschillen van elkaar, besloot ik in het Engels te gaan schrijven. Ik koos hiervoor omdat ik dacht dat de Nederlandse vrouw niet belemmerd zou worden door het Engels. Maar op bijvoorbeeld social media werd ik uiteindelijk zelf ook meer een platform voor mooie plaatjes, omdat de gesprekken niet op gang kwamen. Te veel vrouwen gaven aan dat ze niet goed wisten in welke taal ze dan moesten reageren. Dat een blog post niet ‘even’ gelezen kon worden, maar ze er echt voor moesten gaan zitten. Voor een deel zal dat bij mij zo blijven, omdat ik regelmatig over niet luchtige onderwerpen schrijf ?. Ik hoop alleen dat schrijven in het Nederlands de drempel zal verlagen en, jij mooie vrouw, je meer betrokken gaat voelen bij Her Delight.

Mijn verjaardag vieren en kwetsbaarder zijn

Ik vier mijn verjaardag nooit echt, maar toch leek mij dit het perfecte moment om een cadeautje te geven. Ik heb dus de gehele site in het Nederlands vertaalt voor jullie!! (Serieously, what a shitty job!) Vanaf nu dus ook alle social media teksten in het Nederlands. Ik hoop dat jij mijn verjaardag mee wilt vieren met je steun! Vertel je vriendinnen over deze blog als je het mooi vindt en schrijf je vooral in voor de nieuwsbrief. Het doel is een community van krachtige vrouwen!

Deze keuze van Nederlands maakt mij ook kwetsbaarder. Ik moet namelijk mijn trots op zij zetten en toegeven dat mijn inschatting qua taal niet klopte. Juist met Her Delight wil ik altijd pleiten dat we mogen proberen en leren. Dus dat is ook hierin zo! Daarnaast merk ik dat schrijven in het Nederlands ook voor mezelf dichterbij komt. Het is toch de taal die je als klein meisje sprak en waar je in droomt. Een vriendin van mij zei het heel mooi: “Als ik ‘stoeprand’ zeg, dan roept dat bij iedereen een herinnering op.” Terwijl dat in het Engels niet gebeurt en je meer afstand voelt. Maar die afstand is nu juist waar ik vanaf wil. Lang leve de kwetsbaarheid!

Hele dikke verjaardag kus van mij voor jullie! XOXO

4 Comments

  1. Yaaay ik vind het heel fijn! Juist omdat ik het (zoals nu) even tussendoor wil lezen tijdens het koken, is in het Nederlands echt superfijn. Geniet van je birthday Zo!
  2. Tof Zoë! Ik ben blij met deze moedige stap! Al blijven Engelse termen en uitspraken heerlijk om te gebruiken ? Sooo....Bless you??
  3. Lieverd!! Goed zoooo!! Blij dat je deze stap hebt gezet en het voelt echt meteen meer als jou!! Beste kadootje voor je verjaardag: gewoon nog meer jouw leuke jou worden! Kus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *