Stop met jezelf VERGELIJKEN!

vergelijken

Een nieuwe video en dit keer een hele persoonlijke! Je dacht dat dat niet kon na de challenge en VLOG, nou wacht maar af ;). In deze nieuwe serie TALK TO ME, wil ik het hebben over thema’s die mij dwars zitten of hebben gezeten. Een heel grote struggle in mijn leven is vergelijken geweest. Ik vergeleek mijzelf al zo lang ik mij kan herinneren met anderen… Bah!

Vergelijken is zo normaal

Volgens mij hebben we vaak niet eens door hoe erg we onszelf vergelijken met anderen. Hoe we ons beoordeeld voelen en hoe hard we zelf meedoen aan het oordelen van anderen (including myself!). Als je mij hier al langer volgt ken je een beetje mijn verhaal en struggles. Dat ik uit een niet zo fijn gezin kom en een burn-out + eetstoornis heb gehad. Wil je hier meer over lezen check dan deze blogpost.

Omdat jezelf vergelijken zo’n universeel probleem is en ik er de afgelopen periode weer nieuwe stappen in mocht maken besloot ik deze  video op te nemen. Ik vertel je dus over mijn persoonlijke ervaring én welke 5 dingen wat mij (en God!) betreft jou hierin gaan helpen en je vrij kunnen zetten van ’the comparison game!’.

 

Praat erover met iemand!

Een fijne stap om mee te beginnen is om het bespreekbaar te maken. Als je merkt dat je gedachten hier veel mee bezig zijn kan het fijn zijn om met een coach of therapeut te praten, maar ook iemand in je kerk of 1 van je vrienden kan enorm opluchten. Juist als we dit gesprek meer met elkaar gaan voeren geloof ik dat er mooie dingen gaan gebeuren en we vrijer komen van al die hokjes en leugens.

Voel je dan ook altijd vrij om mij hierover een mailtje te sturen via hello@herdelight.nl of een DM op Instagram.  X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *