Ukelele leer je spelen in 2 uur!

ukelele

Het staat al jaren op mijn wensenlijstje.. een Ukelele! Ik speel al heel wat jaren gitaar en  mocht er zelfs al zingend afgelopen jaren mijn werk van maken. Maar al dat werken vanuit de muziek haalde het hobby gehalte behoorlijk naar beneden. Ik was alleen nog meer met muziek bezig als werk en niet omdat het zo lekker ontspannen is om liedjes te zingen met mezelf. De ukelele symboliseerde voor mij de FUN! Weer lekker pingelen en mezelf de tijd geven om iets nieuws te leren. I am Uked!

Ukelele // waar te beginnen

Ik schoof het dus al best lang voor mij uit, benoemde het af en toe aan een vriendin muzikant. Toch ondernam ik niet echt actie. Herkenbaar? Dat het je zo leuk lijkt om te leren omgaan met je naaimachine, beter wil leren tekenen of een instrument leren bespelen? Je denkt er af en toe aan en denkt dan “dat ga ik binnenkort oppakken.”. Alleen die stomme ‘binnenkort’ schuiven we altijd weer voor ons uit. Tot ik op een avond wat zat te klooien op m’n telefoon en de lady’s van Uked tegen kwam!

Uked is opgericht door Liselotte & Barbara en zij zijn hard bezig NL helemaal verslingerd te krijgen aan de ukelele. De Ukelele is namelijk een super vrolijk en relatief makkelijk instrument. Ze organiseren workshops door het hele land waarin je in 2 uur de basis van het instrument leert en ook daadwerkelijk een liedje al kunt spelen. For real it is that simple! Daarnaast hebben zij samen met uitgeverij Snor een boek gemaakt waarin ze je stap voor stap de ukelele leren eigen maken en een aantal liedjes leert bespelen. Ik heb bij hen via de website een pakket gekocht met een ukelele, het boek, 2 online workshops en wat accessoires. De ukelele’s die zij verkopen zijn handgemaakt in Portugal en hebben een super fijn geluid!

Nieuwe skills = nieuwe energie

Als je mij op Instragram volgt heb je de ukelele al een paar keer voorbij zien komen, want de afgelopen 1,5 maand heb ik er al lekker op zitten prutsen! Wat merk ik dan weer wat een blijheid en energie je krijgt van iets nieuws leren. Ik schreef hier al eerder een blog over waarom het zo belangrijk is dat we mogen blijven leren en oefenen. Lees dit artikel.

Dus nu we in de dagen na kerst en voor het nieuwe jaar zitten wil ik je eens uitdagen om erover na te denken. Wat zou jij aankomende periode willen leren? Waar krijg je positieve energie van? Misschien is het net zoals bij mij wel een instrument bespelen, misschien wil je wel een kookcursus volgen.. You name it! Maar ga in dat nieuwe jaar niet alleen harde doelen stellen rondom werk, financiën, je lijf etc. Stel jezelf ook een doel dat puur en alleen als doel heeft jou een blijer mens te maken! Voor mij was dat de ukelele en ons hele huis profiteert weer van die blijheid. Want ’s avonds na het eten speel ik een liedje en doet onze dochter een dansje en trommelt er vrolijk op los. Het werkt aanstekelijk door iets te doen waar je positieve energie van krijgt.

Wil je meer weten over Uked check hier hun website voor alle info rondom de workshops. Heb je al een ukelele liggen en wil je alleen het boek kopen dan kan dat via deze link op Bol.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *