Te hard werken voor goedkeuring

goedkeuring

De website en blog van Her Delight online krijgen was een enorme klus en een doel op zich. De maanden daarna vond ik het vooral zoeken naar mijn weg en ik ontdekte dat ik ook schreef voor de goedkeuring van de ander. Zoals ik in dit artikel al schreef was het lanceren van Her Delight mijn grootste doel voor 2017. In plaats van dat ik daarna een beetje vertraagde en genoot dat ik mijn grote doel bereikt had, ging ik juist nog harder rennen. Ik werkte te hard voor Her Delight en dat maakte mij toch een tikje krampachtig.

De drang tot goedkeuring

In plaats van elke dag een happy dance , begon ik dus tegen mezelf aan te boksen. Ik begon vooral heel hard te werken, mijn eerste artikelen schrijven en social media op gang brengen. Ik vergat welke stappen er daarna kwamen. Dus de conclusie na de lancering was dat ik (enthousiast) begon te rennen en alleen stopte als er iets belangrijkers was dat gedaan moest worden of ik te moe was. Ik was vergeten om een nieuw doel op te stellen voor na de lancering en dat maakte mij een beetje een kip zonder kop. Mijn verwachting was dat mensen toch wel hun weg naar deze website zouden vinden. Ik was heel erg gefocust op succesvol zijn en likes op social media, waardoor ik keihard voor de goedkeuring van de ander ging werken.

Nu ontdekte ik die drang voor goedkeuring bij mezelf in de website, maar er zijn natuurlijk heel veel aspecten van je leven waarin je daar tegen aan kan lopen. Ik weet van mezelf dat ik meestal bij alles wat ik doe het fijn vind als een ander goedkeuring geeft. Of het nu om familie en vrienden gaat, mijn werk en zelfs in de kerk. Ik vind het fijn als een ander waardering geeft voor wat ik doe. Het grote ding met goedkeuring is dat het nooit genoeg is. Je wilt altijd maar meer en meer en meer.

Geniet van wat je bereikt

Wat ik het meest de afgelopen maanden ben vergeten is om te genieten van dat wat ik al wel heb bereikt. Ieder morgen als ik wakker werd, poste ik een foto op social media en ging dan uit bed. Het was letterlijk het eerste dat mij bezig hield en het laatste voor ik ’s avonds m’n ogen dicht deed. Ik vergat om wakker te worden, te glimlachen en dankbaar te zijn dat de website out there is! Dat misschien wel iemand vandaag Her Delight kan vinden en bemoedigd wordt door een artikel. Ik voelde constant de behoefte om mezelf maar te laten zien en leuk gevonden te worden. Om waardering en goedkeuring te krijgen voor m’n werk.

Als je echt vreugde kan vinden in wat je hebt bereikt, dan haal je de erkenning en complimenten uit jezelf. Je hebt geen wereld nodig vol mensen die je vertellen hoe goed je het doet. Omdat de wereld miljoenen mensen telt, met miljoenen meningen. De kans is groot dat een heel aantal mensen mijn blog niet leuk vinden en geen interesse hebben in mijn artikelen. Zeker bij zoiets persoonlijks als Her Delight, is de valkuil dat afwijzing voor wat je hebt gemaakt persoonlijk voelt. Het maakte mij nog meer bewust van mijn onzekerheden en dat ik zoiets moois aan mezelf kan geven: goedkeuring!

Vind je eigen kleur

Ok, stel dat je jezelf goedkeuring wilt geven… Ik besefte mij dat ik geen idee had wat ik nu eigenlijk op waarde moest schatten. Ja, ik begon aan deze blog en wil daarmee die mooie vrouw bemoedigen. Ja, ik wil dat doen door een eerlijk en imperfect verhaal te vertellen. In de stroom van goedkeuring zoeken bij de ander was ik ook te veel bezig met wat de ander wil lezen. Ik was niet meer zoveel bezig met wat er in mijzelf gebeurt en wat ik daarvan wil delen. Ik besefte mij vooral dat ik nog niet mijn eigenheid had gevonden, mijn onderscheidende kleur.

Natuurlijk had ik voor het lanceren veel na gedacht over deze kleur, maar vooral over wat ik hoop dat het voor een ander kan betekenen. Dus ik was vergeten om te onderzoeken hoe het er vanuit mijzelf uit ziet. Het enige dat ik nu zeker weet is dat ik mijn verhaal wil delen. Eerlijk en oprecht, ook als het niet leuk is om toe te geven wat je valkuilen zijn. Maar hey ik ben ook maar een vrouw, die opzoek is naar het weg. Soms gaat dat nou eenmaal wat klungeliger ?.

3 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *