Roomtour // de babykamer van Zeph

babykamer roomtour

Ben jij ook zo dol op binnen gluren bij een ander? Het is stiekem iets wat mij (bijna ?) altijd delight brengt! Zó leuk om te zien hoe andere mensen hun ruimte hebben gevuld, wat het persoonlijk maakt of waar je inspiratie van voelt. Het einde van mijn zwangerschapsverlof komt in zicht en er is 1 kamer afgelopen maanden een enorme input van delight geweest; de babykamer van Zeph! Tijd voor een roomtour, hope it brings you joy too!

Roomtour = fun

Eigenlijk was ik van plan deze blog 3 maanden terug te posten toen Zeph nog in mijn buik zat, maar hé hij besloot 2 weken eerder te komen!

Er zit een stemmetje in mijn hoofd dat zegt “Zoë dit boeit toch niemand, alleen jouw hormonale brein”.

Misschien heeft dat stemmetje gelijk, maar deze website gaat over delen en inspiratie waar ik blij en gelukkig van word. Interieur (babykamer!) is zo’n topic, dus waarom zou ik het niet delen? En daarnaast lees jij dit nu, dus waarschijnlijk is het inrichten van je huis ook iets wat jou geluk brengt. So I shake off that stupid judgemental voice and hope this roomtour brings DELIGHT!

babykamer roomtour

Moodboard babykamer

Heel lang had ik geen inspiratie voor deze kamer, het ging gewoon nog niet leven. Waar ik bij onze dochter ongeveer vanaf het piesen op een stokje wist wat ik wilde bleef ik dit keer blanco. Eigenlijk heel typerend voor deze zwangerschap, dit verrassingskindje maakte dat ik niet goed meer wist wat ik wilde. Je huis laat zien wie je bent en wat bij je past.

Dus uiteindelijk is deze kamer dan ook gemaakt vanuit de behoefte tot rust, duurzaamheid en aandacht.

We hebben bewust zoveel mogelijk hergebruikt of tweedehands gekocht, lichte natuur tinten/producten en qua thema zo neutraal mogelijk zodat dit mensje ons vanzelf laat weten wie hij is en wat hij leuk vindt.

Voor wie het leuk vindt hier even wat feitjes op een rijtje wat waar vandaan komt of zelf gemaakt is:

  • behang is van Karwei
  • ledikant is van Stokke en hebben we overgekocht van een kennis
  • de commode is een Ikea Hemnes ladekast (gekocht via Marktplaats) en hier heeft Menno van multiplex nieuwe panelen op gemaakt
  • de plankjes voor de boekjes en prulletjes zijn gemaakt van rest hout van de commode
  • de schommelstoel kocht ik bij Jysk
  • de vloerkleden en mand zijn van de Kwantum (beide gemaakt in een project in Afrika waar eerlijk loon wordt gegeven)
  • de babygym is van Ivy geweest en komt bij Littlez vandaan
  • nachtlamp/nachtkastje is een Rijkswachter gekocht bij Loods5 (dit ding is zo cool en ideaal ’s nachts met voeden en verschonen)
  • verschoonmand is van Olli Ella (word je mee doodgegooid op instagram ?)
  • decoratie allemaal van Ivy der babykamer behalve de kleine rijkswachter op de commode

Dus we hebben ook redelijk wat spulletjes gebruikt die eerst in de babykamer van onze dochter stonden. Benieuwd hoe die kamer eruit zag? Ik schreef destijds er een blog over voor Mama’s op Hakken, check it out!

What do you think? Geluksvogeltje hè die Zeph met zo’n puik kamertje! Hij slaapt nu nog in een wiegje naast ons bed, maar er zijn al heel wat poepluiers verwisseld op de commode ?.

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *