Podcast // Zij Lacht

podcast

Sinds enkele maanden is het hier veel stiller op de blog en wel om de reden dat ik veel bezig ben geweest met een ander project. Vandaag vertel ik je heel graag meer over dat project én wat jij daar aan kan hebben. Ik ben namelijk de afgelopen maanden heel druk bezig geweest met het maken van een podcast voor Zij Lacht!

Wat is een podcast?

Wellicht heb je de afgelopen jaren niet zo opgelet en vraag je je vooral af wat een podcast is… Nou een podcast is een audio ‘programma’, dus er is geen beeld, enkel geluid. In het geval wat ik maak voor Zij Lacht komt er elke maand een aflevering online waarin ik een inspirerende vrouw interview over iets wat zij heeft meegemaakt, heeft gecreëerd en hoe we ons leven met God kunnen verdiepen. Het is dus een gesprek waar je trouwens wel even de tijd voor mag nemen, want gemiddeld duurt een aflevering 45-60 minuten. Eigenlijk zijn podcasts een soort tegen beweging in deze tijd van alleen maar ‘snelle’ media. Het is een vorm waarin we weer de diepte in mogen, iemand wat langer leren kennen en zo haar levenslessen weer mee pikken.

Zij Lacht

Ik maak deze podcast in opdracht van Zij Lacht.. Om eerlijk te zijn liep ik zelf al best een tijd met het idee dat ik een podcast wilde maken, omdat het ‘bewuste’ ervan mij zo aanspreekt. Om tijd en ruimte te hebben om iemand anders echt te spreken. Maar je weet hoe dat gaat… het blijft zo’n rond zwevend idee en daar actie op ondernemen vind ik altijd lastig. (Tot dat iemand anders het dan doet en ik baal dat ik mijn idee niet in actie heb omgezet, herkenbaar?) Dus toen ik een oproep zag op de instagram van Zij Lacht wist ik het. Ik voelde meteen zo’n Heilige Geest fluistering in m’n hart opborrelen en besloot (op het allerlaatste nippertje) te reageren. Na wat kennismaken en afspreken besloten we ervoor te gaan.

Voor mij is het grote voordeel om het via Zij Lacht te doen dat zij al een grote doelgroep hebben. Zij Lacht is een platform dat maandelijks duizenden vrouwen bereikt en bemoedigd met hun dagelijkse overdenkingen, super tof! En waarom zou je dan niet je krachten bundelen? We zijn geen concurrentie, maar hebben hart voor dezelfde vrouwen: jij en ik!

Preach it Girl!

Stiekem zijn er elke maand twee afleveringen! Ik heb dus elke maand met iemand een interview, deze verschijnt publiek op de website van Zij Lacht, maar ook in andere podcast programma’s zoals iTunes. De tweede aflevering die ik elke maand maak is een preek in podcast vorm. Deze preek/aflevering duurt ongeveer 20-30 minuten en is bedoeld als ideale audio om vanuit jouw moment je te verdiepen in God en Zijn Woord. Deze aflevering krijg je alleen als je Zij Lacht financieel wilt ondersteunen. Je wordt dan ‘Vriendin Van‘ en dat kan al voor €5 per maand!

Voor mij een grote droom, want ik ben druk bezig om mij om te scholen tot spreekster! Wie weet deel ik hier binnenkort ook nog wel meer over. Maar het komt erop neer dat ik mijn geld wil verdienen met deze blog en het maken van tools waar je écht wat aan hebt. Én ik het verlangen heb om te spreken in kerken, bij vrouwen groepen, tienerdiensten etc. Dus als jij hierin voor mij een in gangetje weet bij jullie in de gemeente: Let me know!

Check hier in ieder geval het overzicht met alle podcast afleveringen die er tot nu toe zijn gemaakt en ik zal er ook nog aparte blogposts aan wijden!

Zou je het tof vinden om een keer te gast te zijn in de podcast of wil je reageren n.a.v. een aflevering? Leuk! Stuur mij vooral een berichtje via het contactformulier, email of op Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *