Pasen is jouw feestje van vrijheid

pasen

Elk jaar komen ze weer voorbij op tv.. Interviews op straat waarin wordt gevraagd of we weten wat Pasen is. Meestal paniekerige blikken en verwarde antwoorden. Ik vrees dat ik ook als een soort bambi in de camera zou staren en ik weet héus echt wat we vieren met Pasen. En dat is nu precies het rare aan Pasen, we ‘vieren’ iets wat vaak helemaal niet zo feestelijk voelt. Nou ja op vrijdag dan….

Pasen, what to celebrate?

Pasen is het ‘feest’ van Jezus! Even voor de lezer die zich nog steeds bambi voelt ? We vieren dat Jezus stierf (op Goede Vrijdag) aan een kruis en na 3 dagen (die ik ook altijd heel verwarrend vind, want dat is za/zo/ma) weer opstond uit de dood. De dood! Talk about crazy impressive stuff! Maar het aller belangrijkste wat we daardoor vieren is dat we voor altijd dichtbij en met God mogen en kunnen leven!

Ok ok… vanaf dát moment is het een Feestje! ? Het punt waar ik altijd moeite mee heb ik het gedeelte van dood gaan, sterven …voor mij. Want dat is wat Jezus deed. Hij ging dood voor jou en mij. Klinkt zo standaard in de kerk en zeker in onze tijd als een mega ver van je bed show.

Praat jij met je vriendinnen over Pasen?

Eigenlijk is Pasen dus een super mooi moment om de mensen die jij lief hebt over God en Jezus te vertellen. And I don’t know about you, maar ik grijp die kans eigenlijk toch niet echt aan. Ik mag deze zaterdag zingen tijdens een super toffe praise dienst in onze kerk, maar nodig ik hier actief vriendinnen vooruit? Nee… Waarom niet? Omdat ik het gewoon niet heb bedacht! Het komt niet in mij op, om Pasen aan te grijpen als ingang om te kletsen over geloof en spiritualiteit.

Om te praten over de verwondering dat God dichtbij ons is en tastbaar wordt in zoveel mooie manieren om ons heen. Ik geloof juist door Pasen en dát offer dat Jezus ons spiritualiteit gaf ipv religie. In onze tijd denken nog steeds mega veel mensen dat ‘christen zijn’ gaat over regeltjes, braaf in de kerk zitten en een shitload aan dingen die je niet meer mag. BULLSHIT!

Pasen is vrijheid

Pasen is wat mij betreft vrijheid! Geen “als je niet in God gelooft ga je niet naar de hemel”. Pasen gaat over vieren dat we nooit meer gevangen hoeven te leven. Dat we mogen overstijgen wat ons vasthoudt omdat je vrij bent door Jezus. Dus wat laat jij dit weekend achter bij het kruis? Waarin wil jij vrij zijn en met wie ga je dat delen?

Ik hoop dat je dit weekend God mag ervaren. Misschien in een mooie kerkdienst,  tijdens een wandeling in het bos óf wijntjes drinkend met vriendinnen. He wants us to enjoy life ánd be aware of His sacrifice!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *