Doelen stellen ~ 2017

doelen opstellen

Ieder nieuw jaar neem ik een moment om terug te kijken op het jaar dat achter mij ligt en na te denken over die 365 nieuwe dagen. Afgelopen januari ging dat alleen een tikkie anders. Er was ineens een mini mensje, Ivy, die onze hele wereld op z’n kop had gezet. Ik had alleen maar de energie voor de huidige dag en door naar de volgende dag ?. Begrijp me niet verkeer die kleine babybubbel heeft ook voordelen! Het maakt het alleen niet het beste moment om grote doelen te stellen voor het hele jaar.

Is het mijn doel om fulltime moeder te zijn?

Na een paar maanden vond ik mijn weg weer terug naar de echte wereld. Ik voelde me op mijn gemak met de combinatie van moeder zijn en óók werken. Ik besefte mij namelijk dat ik een veel leukere vrouw, moeder en vriendin zou zijn als ik niet alleen maar voor Ivy aan het zorgen ben. Het helpt mij enorm om te erkennen wat ik echt nodig heb, namelijk een groot deel van de tijd voor mijn kindje zorgen, maar ook een leven hebben naast het moederschap. Het lukte mij niet om een baby te combineren met al mijn activiteiten en de droom om Her Delight op te starten lag maar te wachten. Daarnaast heb ik ook mijn eigen bedrijf als muzikant, dus werd het tijd om mij voor te bereiden op het nieuwe trouwseizoen.

Heel wat uren praatte ik erover met mijn man Menno. Ik zat zo vol ideeën en dromen, maar het gevoel bleef zo sterk dat ik het niet allemaal alleen kon doen. Trust me ik wil mega graag de superwomen versie zijn van al mijn rollen ?. Het kostte me redelijk wat weken om te kunnen erkennen dat ik niet een deel van die rollen wil opgeven. Dat betekent dus dat ik mijn aandacht moet gaan verdelen en een aantal (voor mij) pittige keuzes moet maken. Het begon met accepteren dat het meer dan OK is om een moeder te zijn en niet alle zorg zelf te geven aan mijn kind. Om alleen in mijn moeder rol te zijn voelde te benauwend. Maar dat betekent niet dat ik Ivy niet leuk genoeg vind om bij haar te zijn.

Het zoeken naar balans

De ‘avontuurlijke-werk-ik’ en de ‘blijf-maar-lekker-thuis-met-je-baby-ik’ knokte dus voor hun plekje tijdens het rangschikken van mijn doelen voor 2017. Voor nu is de balans goed met dat ik veel meer thuis ben als moeder, dan dat ik aan het werken ben zonder afleidingen. Want werken met een kleintje in je buurt is nog een behoorlijke uitdaging. Amen mommy’s? Ik werk zoveel mogelijk tijdens haar slaapjes, wat in werkelijkheid neerkomt op een paar uur per week. Dus schreven we de kleine meid in bij een kinderopvang. Nu gaat Ivy 1 dag per week naar de opvang. Heerlijk die luxe om een dag lang in mijn eigen werkbubbel te chillen. Heerlijk om artikelen te schrijven, warme koffie te drinken, nieuwe muziek in te studeren en mijn mailbox bij te werken. Kort gezegd: mezelf even in werk verliezen, zoals ik dat zo lekker vind.

Maak je doelen concreet

Mijn doelen gaan niet alleen over werk en het balanceren tussen werken en moeder zijn. Mijn doelen gaan ook altijd over mijn persoonlijke ontwikkeling en welzijn. Dus wat wil ik bereikt hebben als 2018 aanbreekt?

  • Ik wil dat Her Delight up and running is. Dat betekent dat ik regelmatig nieuwe artikelen publiceer en inspireer met een dagelijkse social media post.
  • Ik wil graag muziek maken op zes bruiloften, spelen in restaurantjes en mijn bedrijf op een meer actieve manier promoten op social media en op (trouw)beurzen.
  • De kilo’s die ik heb overgehouden aan mijn zwangerschap weer afvallen, ‘cause girrrrrrl I have that hihi. 

De echte uitdaging is om mijn overgebleven energie over deze doelen te verdelen. Het zal mij veel moeite kosten om niet al die lekker taartjes te eten en te gaan sporten. Om de website online te krijgen en om muziek te maken op die bruiloften. En daarnaast zal het ‘normale leven’ gewoon doorgaan. We zullen met vrienden afspreken, boodschappen doen, feestjes hebben, de wc schoonmaken, tandartscontroles, helpen in de kerk, datenights en nog veeeel meer van die gewone dingen.

Eén positief puntje: Als je dit leest is het in ieder geval gelukt om Her Delight online te krijgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *