Bookclub // Oprah Winfrey

oprah bookclub

Met drie fantastische(!) vrouwen vorm ik een bookclub. Lekker nerdy hè?! Love it! Het begon als een verlangen om samen door het leven te wandelen. Boeken geven je de wijsheid van anderen en daarom voor ons de perfecte aanleiding om een bookclub te zijn. Ons eerste boek is van de koningin van het zoeken en vormgeven van delight: Oprah Winfrey.

De perfecte start van je bookclub

Oprah is een vrouw voor wie de struggle of life niet onbekend is. Een paar jaar terug werd ze in een interview gevraagd: “Na al die jaren vol levenslessen: Wat weet je zeker?” Het was een vraag die ze daar in dat moment niet kon beantwoorden en het zette Oprah aan het denken. Heel veel jaren heeft ze daarom in haar eigen magazine een column geschreven over de vraag ‘wat ze zeker weet’ in dit leven. Die inzichten zijn gebundeld in dit boek.

Om te beginnen het is een heel mooi boek qua vormgeving en materiaal. Alleen al tijdens het lezen voel je je dus fabulous. Het is een hardcover, dik papier en een mooi leeslint. Aan ieder woord van het boek voel je dat het met veel liefde en aandacht daar terecht is gekomen, een boek vol oneliners. Ik heb het boek gelezen tijdens de voorbereidingen van Her Delight, dus waarschijnlijk heeft het daarin ook mijn perspectief beïnvloedt. Nu geloof ik niet dat je freaking Oprah hoeft te zijn om deze inzichten in het leven te krijgen. Halleluja! Toch zal het geen kwaad kunnen om van haar lessen te leren en ze met je mee te nemen als kleine schatten en bemoedigingen over waar het leven echt om draait.

Wat weet Oprah zeker?

Het boek is opgedeeld in categorieën zoals: vreugde, verbondenheid, eerbied en dankbaarheid. Het is een boek dat je makkelijk ‘even’ leest, zoals voor het slapen gaan of juist om je dag mee op te starten met een kopje thee. Het is een boek dat je helpt om kleine momenten van bewustzijn te creëren.

Wat zijn mijn favoriete stukjes uit het boek? Oprah heeft de kracht om vrouwen bij elkaar te brengen. Ze schrijft over een moment met vriendinnen op de veranda van haar huis. Ze zitten lekker samen, drinken wijntjes en praten tot diep in de nacht. Zij beschrijft dat moment als:

We hadden veel gelachen en een paar tranen gelaten. Het soort gesprekken dat vrouwen voeren als ze zich veilig voelen.

Wanneer heb jij voor het laatste zo met je vriendinnen gesproken? Dit is de reden dat we een bookclub zijn begonnen. Om onszelf te dwingen tot een situatie waarin we het leven delen, ook als we ervoor moeten kiezen om ons kwetsbaar op te stellen. Het resultaat is dat je elkaar helpt om te groeien en tot bloei te komen in je dagelijks leven.

Wat zou jij doen?

Wat zou ik doen als ik niet bang zou zijn om een vergissing te begaan, om afgewezen te worden, om raar figuur te slaan of om alleen te zijn?

Dit is zo’n vraag die mij hielp om echt voor Her Delight te gaan! Wat zou jij doen? Ik start hier met het delen van mijn hart, omdat ik het gevoel heb dat het nodig is; omdat ik het gevoel heb dat we in een wereld leven gericht op perfecte plaatjes, die behoefte heeft aan echte verhalen. Een verhaal van echte delight. Omdat ik geloof dat delight ook voortkomt uit pijn en veel graven in je eigen binnen wereld. Wat fluistert jouw hart je al heel lang toe? Wat zou je doen als je genoeg moed had?

Dit is nog maar het begin van alle pareltjes uit het boek. Daarom hoop ik echt dat je het boek gaat lezen en erover praat met je vriendinnen. Ik hoop dat het jou net zoveel delight zal brengen als het mij gebracht heeft.

Wil jij vanwege dit of een andere artikel je verhaal delen? Voel je vrij om mij een berichtje te sturen!

3 Comments

  1. Hai Zoë! Leuk om je blog te zien nadat je er zo enthousiast over vertelde vandaag. Ik heb ook pas het boek van Oprah gelezen en vond het ook ontzettend inspirerend en ontroerend. Toevallig vanavond nog een echte girlfriends date gehad dus daarin lijk ik alvast een beetje op haar :-) en ik heb ook een boekenclub haha!
  2. Hi Gertine!! Wat súper leuk dat je mijn website hebt gevonden ? Ik heb echt een Oprah-crush dus ik snap je haha. Vond het heel tof je gister ontmoet te hebben en van je te leren. Dankjewel! Veel Liefs! ps. bookclubs zijn awesome! ✌️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *