Giveaway // Essential Oils ✨

essential oils

Essential Oils.. Als ik bij de tuinen vroeger stond kon ik heel lang en uitgebreid naar het schap met al die flesjes staren. Maar heel veel verder dan in een kaarsenbrandertje gooien kwam ik niet. En dan eigenlijk alleen als ik verkouden was en eucalyptus had haha. Tot ik in mei een blog schreef over het stressmonster en jullie 3 beste tips deelde. Ik kreeg toen een berichtje van Pasquale met de tip om essential oils te gebruiken bij stress. Ik was nieuwsgierig… jij ook?

Essential oils… Wat zijn het?

Ik ben altijd skeptisch bij middeltjes… Wie zegt dat dit puur is en dat het werkt? Pasquale van Passie voor Olie werkt met de oliën van Young Living. Ze legde mij uit dat Young Living hun eigen boerderijen heeft waar ze bijvoorbeeld een lavendel plant zelf groeien en uiteindelijk destilleren om de olie eruit te halen. Kijk, en daar hou ik van! Overzichtelijk én lavendel is toegankelijk en geen raar gedoe. Lavendel is tenslotte een plantje die ik ook in mijn tuin heb staan en in bad gooi als ik lekker wil ontspannen. Ineens was het zo simpel. God heeft zijn natuur gemaakt en wij mensen hebben een manier gevonden om die natuur om te zetten in een bruikbaar product. Net zoals dat je broccoli kookt en opeet kun je dus planten en bloemen persen/destilleren en er olie van maken.

Je kunt de oliën gebruiken om (verdund) op je lichaam te smeren, of in je bad te gooien, in een diffuser om de geur in je kamer te verspreiden of zelfs om verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen mee te maken! Natuurlijk heeft iedere plant en dus essential oil weer een ander effect voor je lichaam en geest.

Is het van God?

Daarnaast wordt olie super vaak gebruikt in de Bijbel. Ik deed even een woord studie naar olie in de Bijbel en kwam het werkwoord ‘eg-chriō’ tegen, wat betekent ‘insmeren, zalven, oliën’. Het komt maar liefst 1323 keer in de Bijbel voor. Wauw! Oliën die je in de Bijbel vindt zijn o.a. cederwood, kaneel, spar, frankincense, mirre en aloë.

There is oil in the house of the wise // Spreuken 21:20

Voor mij zo’n eyeopener dat de Bijbel er juist vol mee staat. Denk aan het verhaal van de vrouw die haar kostbare flesje olie over Jezus uit giet (Markus 14:3). De mensen er omheen vinden het verkwisting en Jezus is juist heel duidelijk dat zij iets goeds doet. Prachtig de symboliek van de olie. Daarnaast vind ik het zo fascinerend hoe we tegenwoordig klakkeloos medicijnen waarvan we op de beschrijving niet 1 woord herkennen in ons lijf stoppen en juist iets wat zo uit de natuur kan worden gehaald opzij schuiven. God heeft ons toch heel bewust een aarde gegeven om van te leven? Laten we die dan ook op een goede en verantwoorde manier gebruiken.

De feiten graag.

Ok ok, Zoë dus het is Bijbels en het is eerlijk gemaakt, maar wat kan ik er dan mee?? Olie kun je dus in een diffuser doen, zodat je een ruimte ermee vult en je het inademt. Een andere manier om het in je systeem binnen te krijgen is via je huid. Bijvoorbeeld door wat verdunde(!) olie onder je voeten of achter je oren te smeren. Het is heel belangrijk bij dit soort producten om voorzichtig te zijn. Olie is namelijk veel sterker en geconcentreerder dan de plant zelf. Je kunt bijvoorbeeld prima op een takje tijm kauwen of verwerken in je eten, maar een druppel hoge concentratie tijm in je mond gooien is heel slecht voor je lichaam en kun je echt ziek van worden. Maar stel dat je het op je huid aanbrengt, goed vermengd met een neutrale olie hoe snel werkt het dan?

  • Binnen 22 seconden zijn de moleculen aangekomen in de hersenen.
  • Binnen 2 minuten zijn de moleculen te vinden in de bloedstroom.
  • Binnen 20 minuten hebben de moleculen effect op alle cellen in je lijf

essential oilsIk heb zelf 2 rollers met een olie mix mogen uittesten! Een ontspanningsmix en een energiemix. Ik was vooral benieuwd of het echt zo snel zou werken… But is does! Ik rol voor het slapen gaan de relax roller en slaap vaster, mijn spieren zijn minder gespannen en ik droom minder. Als ik ’s ochtends wakker wordt na een nacht met een spokende baby of peuter en ik rol de energiemix achter m’n oren voelt het dus alsof die mist van vermoeidheid rondom mij wattenhoofd weg trekt.. Ik vind het nog steeds bizar dat ik het nu pas echt ontdek.

Giveaway !!

Het allerleukste is dat ik samen met Pasquale een Giveaway mag doen! Dus ben jij of nu helemaal nieuwsgierig of mega skeptisch? Doe mee! Probeer het zelf uit ?. Ik mag maar liefst 3 mensen (!!) blij maken met een Oilbox t.w.v.  €15! In de oil box krijg je:

  • 13 mooi gedrukte kaartjes met uitleg over elke olie van Young Living en de werking ervan
  • Relax roller (combinatie van: Lavendel + Stress Away)
  • Focus/Energie roller (combinatie van: Pepermunt, Sinaasappel en Frankincense)
  • lavendel lippenbalsem

essential oilsMee doen kan alleen via Instragram, door onder zowel Passie voor Olie én Her Delight te volgen en twee vriendinnen te taggen die deze giveaway niet willen missen. De winactie loopt van 28 juni t/m 2 juli. Op woensdag 3 juli ontvangen de winnaars een berichtje in de DM. Check het volledige bericht op Instagram voor de voorwaarden en om mee te doen! -X-

Natuurlijk is er nog super veel meer over essential oils te vertellen en kun je bij Young Living heel mooi kennis maken met hun assortiment door een starterskit aan te schaffen.

Wil je hier meer informatie over? Check dan zeker de pagina van Passie voor Olie. Hier vindt je nog veel meer informatie door Pasquale over de oliën en hoe je deze kunt gebruiken. Want echt ik benoem hier nog maar een minuscuul deel van wat het is, hoe het werkt en wat het voor jou kan betekenen. Je kunt sowieso altijd bij haar de informatie brochure aanvragen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *