Uitwaaien op Texel

texel duinen

De laatste paar maanden waren heel hard werken, dus vonden we het tijd voor een weekendje weg. Wat ons betreft kun je dat in Nederland op 1 plek heel erg goed doen: Texel! We gingen er trouwens niet alleen naartoe om even te unpluggen, maar ook om te vieren dat we 5 jaar getrouwd zijn. YAY! Texel is de plek waar Menno mij ten huwelijk vroeg en dat maakt het dan extra speciaal om er naar toe te gaan. 

Liefde voor Texel

Zoals ik al zei heeft Texel een speciaal plekje in ons leven. Mijn eerste bezoekje aan het eiland was vanwege onze verloving. Natuurlijk zei ik daar JA! Ik voelde niet alleen vanaf toen meer liefde voor Menno, maar ook voor Texel. Het leuke aan Texel is de diversiteit van het eiland en de natuur. Voor ons is de natuur het belangrijkste element als we zo’n weekendje weg gaan. Lange wandelen aan de zee, naar de vuurtoren en dwars door de prachtige duinen. Maar Texel heeft ook leuke dorpjes, een haven, bos en heel veel boerderijen. Het is de eenvoud die wij leuk vinden en waar we van ontspannen.

texel texel texel

Boek een huisje, prop je auto vol (altijd voller dan je in eerste instantie wilde.. spullen!), haal je kaartje voor de boot en lets GO! Onze hond is ook welkom op het eiland en aangezien ze een labrador is maak je der zielsgelukkig met zoveel water. Lopen over het strand helpt mij echt om mijn hoofd leeg te maken. De wind blaast je gedachten open, brengt naar boven waar je echt mee zit. Tijdens het wandelen vind je dan ook altijd weer je antwoorden en inzichten. Natuurlijk zijn die lekkere wandelingen ook fijn, omdat je daarna jezelf op een Texels biertje kan trakteren met een bitterbal ?.

Wat is onze Texel routine?

Laatste keer dat we op het eiland waren was ik zwanger en hadden we buitenlandse vrienden meegenomen. Heel leuk, omdat Texel vaak niet echt een plek is waar je naar toe gaan. Deze keer gingen we lekker als gezinnetje, we verbleven in een kleine bungalow midden in de natuur. We besloten om elektronica zoveel mogelijk te vermijden om het weekend ten volste te benutten en te onthaasten. Dus geen Tv, geen Netflix. Wel wat social media, maar hey I just find happiness in Instagram prettiness.

texeltexeltexel

Het was een weekend van eigen gemaakte maaltijden, een etentje buiten de deur bij ons favoriete restaurant en heel veel wandelen. We hebben uren gewandeld aan zee, door het bos en de duinen. Kind op je rug en gaan! Het was zo’n weekend dat mij echt helpt om het leven weer te versimpelen. Even uitzoomen en een goed perspectief krijgen van wat echt belangrijk is in je dagelijks leven. Omdat Ivy nog twee slaapjes op een dag doet hebben we ook veel tijd in het huisje doorgebracht met een dik boek en een kopje thee. Heerlijk!

Digitial detox: Wel of niet?

Af en toe heb ik het nodig om even niet continu met iedereen (telefonisch) verboden te zijn, maar ik voel er ook juist de drang toe. Ik hou ervan om lekker te Netflixen, uren door Pinterest te scrollen en vlogs op Youtube te kijken. Aan de andere kant hou ik ook van de eenvoud van een boek lezen, thee erbij en een kaarsje. Het is de behoefte van snel en langzaam leven tegelijkertijd. Als het te langzaam wordt heb ik kriebels om te gaan dansen tot ik er bij neer val. Als het te hectisch wordt wil ik naar de zee en geen whatsapp.

Zo vaak denk ik dat ik moet kiezen welke van de twee uitersten ik wil zijn. Maar eigenlijk ben ik ze allebei; snel en langzaam. Ik hou van drukte en chaos en ik hou van natuur en stilte. Het is denk ik de ‘extraverte’ en de ‘hoog sensitieve’ kanten die ik allebei heb. Ik heb zo vaak gewenst dat ik meer dit of dat was. Dat ik een kant zou kiezen en er dan bij zou blijven, maar dat hou ik dan toch weer niet vol… Ik besefte mij dit weekend dat het gaat om het vinden van balans en het omarmen dat ik het allebei in mij heb.

Wat is jouw strategie om te relaxen? Ga jij de natuur in of plof je liever op de bank? Hopelijk herkennen sommige van jullie je in mijn tweestrijd met een extravert persoon zijn en hoog sensitief. Hoe ontlaad jij als je daar ook last van hebt?

Laat je tips voor balans maar horen!

3 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *