Festival Fever

festival vloer

Er zijn een paar dingen die ik af en toe moet doen. Zoals een hele reep Tony Chocolonely in 1x op eten, nieuwe papiertjes en pennen kopen ook al heb ik totaal niet nodig, alle kaarsen en kussentjes vervangen in de woonkamer én dansen tot je er bij neervalt. Gelukkig voor mij is het nu zomer, de perfecte tijd om te dansen! Daarom ben ik zo blij met een FESTIVAL ♥ Vandaag een pleidooi waarom je ervan moet houden!

Festival: groot of klein

Ik ben zo blij dat in Nederland festivals de afgelopen jaren steeds populairder worden en je ze in alle soorten en maten kunt bezoeken. Er is al zoveel diversiteit zoals food festivals, theater (de parade!) en natuurlijk muziek. De meeste echt grote festivals combineren al deze elementen. Ik kan zo genieten van het rondlopen op zo’n terrein, alle grote podia, pleinen met foodtrucks en allemaal leuke winkeltjes. Mijn favoriete grote festival is dan ook wel Lowlands. Maar om eerlijk te zijn staan er nog een paar grote festivals op mijn bucketlist: Burning Man (USA), Glastonbury (UK) and Sziget(Hongarije). Maar ook in Nederland zelf hoop ik volgend jaar er een paar te bezoeken waar ik nog niet eerder ben geweest, zoals Wildeburg en Milkshake.

Kleine extra tip: Niet echt een festival, maar waarschijnlijk wel het leukste gratis dansfeestje dat je kunt vinden in NL: de Gay Pride. Natuurlijk op zaterdag de grote parade door de grachten, maar er zijn die hele week veel verschillende activiteiten door Amsterdam te doen. En trust me de LGBTQ community weet hoe ze een feestje moet vieren ?. Dus vier die vrijheid van rechten en liefde vooral mee.

What’s to love

❥ Wat ik zo leuk vind aan grotere festivals is dat je meerdere dagen blijft. Neem je tentje, wat eten en veel te veel spullen, die je uiteindelijk toch niet gebruikt, mee! Een paar dagen niet in je eigen huis en luxe leven doet mij altijd goed. Even unpluggen en voelen dat je eigenlijk helemaal niet zoveel nodig hebt (aan electronica) is een fijn voordeel.

❥ Het is de perfecte gelegenheid om je leuk aan te kleden. Een festival betekent dat je je leuke korte broekje kan dragen met een paar stoere boots én je jezelf mag beplakken met glitter tattoos! YAY!

❥ Je bent de hele dag buiten, weer of geen weer. Dus waarschijnlijk heb je na die paar dagen festival een lekker bruin kleurtje, ok thuis na het douchen is een deel weer weg haha. Gaat het regenen? Boeiend! Poncho aan en gaan! Het geeft het gevoel dat je weer een klein kind bent en niks je kan raken.

Dance your butt off! Dansen werkt echt therapeutisch voor mij. Het helpt om even alle stress te ontladen uit je lichaam en jezelf in de muziek en het moment te kunnen verliezen.

❥ Je ontmoet nieuwe mensen. Sommige blijven vrienden voor het leven, maar de meeste zijn gewoon voor dat moment. Met elkaar daar in die bubbel. Tof toch om even zo universeel verbonden te zijn.

Ben je al overtuigd? Haha! Laat het vooral weten als je nog een goed festival kan tippen! See you on the dance floor ?.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *