Etherische Oliën // Learn Something

oliën

Tijd voor een nieuwe ‘learn something’ video en wel over etherische oliën! Een onderwerp waar ik de eerste keer behoorlijk skeptisch over was. Het beloofde gouden bergen van voorspoed en zou ontzettend veel van je producten kunnen vervangen. Maar stiekem was ik bang dat het geen zuivere koffie was, rondjes gedraaid bij volle maan ofzo! En daarnaast kon ik niet geloven dat het echt zou werken… Herkenbaar??

Wat zijn etherische oliën?

Uiteindelijk ging ik zelf op onderzoek uit en kwam ik door Pasquale in aanraking met de etherische oliën van Young Living. In de nieuwe video leg ik je alles uit over wat etherische oliën technisch zijn, hoe zo’n flesje gemaakt wordt en op welke manieren het te gebruiken is (zonder hocus-pocus beloofd!).

Wat zegt de Bijbel er nu eigenlijk over?

Naast dat ik in de video je technisch uitleg wat etherische oliën zijn duiken we ook in de Bijbel. Want er blijkt dus ontzettend veel over in de Bijbel te staan en welke soorten je kunt gebruiken. Ik bespreek in de video dan ook een aantal teksten, want oliën zijn vaak symbolisch in de Bijbel.

Ga er dus lekker voor zitten! And I hope you will learn someting ?.

Zelf uitproberen?

Ben jij enthousiast geworden van deze video en wil jij graag ontdekken wat etherische oliën voor rol kunnen hebben in jouw leven? Sowieso belangrijk om te zoeken naar fijne informatie en een merk dat zorgvuldig het productie proces doorlopen. Ik heb dus zelf gekozen voor Young Living, maar ook Doterra of Chi zijn hoogwaardige merken. Heb je specifieke vragen of wil je een starterskit aanschaffen? Dan kun je altijd contact opnemen met Pasquale van Passie voor Olie via haar Instagram.

5 Comments

  1. Etherische oliën zijn inderdaad prachtige producten uit de natuur, die we op een verantwoorde manier kunnen gebruiken. Mooi dat je daar aandacht aan geeft. Het is echter niet zo dat de etherische oliën zoals we die vandaag de dag kennen ook zo in de Bijbel voorkomen. Het proces waarmee etherische oliën tegenwoordig geproduceerd worden (met name stoomdestillatie), deed men in de oude tijden nog niet. Harsen, maceraten en dergelijke waren daar meer gangbaar. Ik vind het daarom mooier om over de plant of boom zelf te spreken (zoals cederhout, mirre, wierookhars e.d), omdat je dan écht de schepping van de plant ziet zoals God het heeft gemaakt. Etherische oliën, maceraten, hydrolaten, tincturen enz van deze planten, bomen, kruiden en wortels zijn slechts een verwerking daarvan. Juist in hele plant zie ik de grootheid van God! Omdat de plant zoveel meer geeft dan alleen etherische olie (dat is maar zo´n minuscuul klein onderdeeltje van de plant). Om alleen etherische olie eruit te lichten en daarmee te verwijzen naar de Bijbel, vind ik daarom wat te klein. Het wonderbaarlijke van de schepping vind ik dat planten en kruiden op zoveel verschillende manieren kun geneeskracht kunnen afgeven. In etherische olie zitten bijvoorbeeld andere werkzame inhoudsstoffen dan in het maceraat, infusie, hydrolaat of tinctuur van dezelfde plant. Zo wonderbaarlijk mooi en groots!
    • Hi Thirza, zo te horen weet jij nog veeeeeeeel meer dan ik hierover :) Ik deel in de video puur wat ik tot nu toe heb ontdekt leuk om vanuit jouw kennis zo'n brede aanvulling te hebben. X
  2. Dank je wel voor de video! Ik ben zelf al een tijdje bezig met het verkennen van oliën en hoe ze te gebruiken in mijn leven. Mag ik vragen waar jij de 'recepten' hebt gevonden voor je verzorgingsproducten?
    • Hi Lise, Ja ik heb vooral veel aan Pinterest haha. Zit dan avonden lang te scrollen en recepten te lezen om uiteindelijk of heel precies iemands recept te volgen of eigenwijs te denken " nah ik kan volgens mij vast die en die wel combineren". Dus vooral door lekker veel te onderzoeken en uitproberen. Als je op Pinterest je zoek termen met diy/essential oils / type huid / etc. invult kom je vaak al zo ver. Veel plezier! X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *