Tijd voor een feestje – Onze dochter werd 1 jaar!

feest versiering

Hiep hiep HOERA ! Onze kleine Ivy is 1 geworden, tijd voor een feestje ! Vandaag deel ik het gedeelte wat mij mega veel delight gaf, namelijk het plannen en vorm geven van het feestje. Ik hou er zo van! Maar geloof mij…. Ik ga ook altijd een beetje Monica-crazy op Pinterest hahah. In deze blog deel ik het eindresultaat in een (Pinterest waardige) blog.

Uitnodigingen voor haar eerste feestje

Het begint allemaal met de uitnodigingen voor het feestje. Dan moet je vooral bedenken wie je uitnodigt en wie niet. Ik vind dit zo’n stomme klus! Ik tekende de uitnodigingen zelf met de hand, dus dat maakt het weer net wat makkelijker om kritisch te zijn ?. Ook koos ik op dit moment voor een thema. Ivy speelt op het moment veel in haar tipi tent en ik heb een zwak voor die boho vibe. Dus dat was een snelle deal! Het tekenen van de uitnodigingen deed ik trouwen op Texel.

feest uitnodigingen feest uitnodigingen

Trakteren op het kinderdagverblijf

Ivy gaat 1 dag per week naar de kinderopvang en daarom mocht zij daar ook trakteren. Ik tekende ook hier een soort logo voor en alle kinderen kregen een vingerpoppetje met dat label eraan. De juffies kregen lekker een doosje chocola en een kaartje waarin we ze bedanken voor hun goede zorgen. We kozen trouwen niet voor eten voor de kindjes, omdat er op de groep van Ivy veel babytjes zitten die of nog niet eten of allemaal weer iets anders niet mogen. Een vingerpoppetje leek ook ons ook leuk, zodat ouders van de aller kleinste toch al kunnen spelen.

feest traktatiefeest traktatie feest trakteren

 

 

 

 

Feest versiering

Ik koos dus voor een bohemian thema en probeerde dit natuurlijk wel passend te maken voor een meisje van 1 jaar. De hoofd elementen voor de decoratie waren: haar tipi, eucalyptus, veren en ongebleekt katoen. De kleuren waar zwart en goud (met glitter). Ik heb meters vlaggetjes zitten uit knippen en met de naaimachine gemaakt. We hadden zwarte en gouden ballonnen en ik maakte twee aparte slingers voor boven de tafel en aan haar stoel. Daarnaast kwam de tekening van het trakteren weer terug in een prikkertje voor de cupcakes.

feest vlaggetjesfeest versieringfeest stoel versiering 1 jaarfeest uitnodigingen

Sweet table

Ik hou echt van taart, zou het iedere dag kunnen eten als het goed voor je was… Maar hey juist daarom is het iets speciaals! Mijn oorspronkelijke plan was om een suikervrije/gezondere taart voor Ivy te maken, omdat zij normaal ook geen suiker eet. Alleen hoe specifieker het feestje vorm kreeg, hoe meer ik besefte dat ik een echte taart voor haar wilde maken. Een hele mooie taart die niets anders dan ‘YAY mijn eerste verjaardag’ schreeuwt! Toen kwam ook het besef dat ik na zoveel moeite voor een taart ook graag wil dat zij er van mag proeven. Dit is haar speciale dag en zij mag volledig meedoen.

Dus op de zoete tafel stond een prachtige choco / frambozen taart met eetbaar glitter én met een custom made taart topper van We are Golden! De cupcakes zijn opgespoten met cream cheese, een goud glitter laagje en de cactus prikker. Er stond ook voor de liefhebber een appeltaart en mini tompoucen. Dit laatste kregen onze gasten een jaar terug als ze op kraamvisite kwamen.

feest taart 1 jaar meisje  feest sweet cake table feest taart 1 jaar

Cadeautjes

Ik kan het niet ontkennen: ik ben echt gek op cadeautjes! Vraag iemand van m’n vrienden en ze zullen het bevestigen dat ik van blijdschap sta te springen bij een tof cadeau. Toch besloten we voor Ivy dat we de cadeautjes niet tijdens het feest zouden openmaken. Onze inschatting is dat het te heftig is voor een meisje van 1, al die mensen én dan ook nog al die pakjes en prikkels. Dus hadden we het dressoir ontruimt waar alle gasten hun naam op het cadeautje konden schrijven en neerzetten. Niet echt een gebruikelijke actie en sommige van de grootouders vonden het ook niet zo tof ?. Het werkte voor ons. De dagen na het feestje hebben we steeds een paar pakjes opengemaakt met Ivy en dit gefilmd. Zo kon iedereen toch zien hoe zijn of haar cadeautje werd ontvangen. De reacties op de filmpjes waren heeeel leuk!

feest versieringfeest versieringfeest tipi

Het feestje was mega druk en chaotisch, maar het super waard! Ik voel mij zo dankbaar met zoveel mooie mensen in ons leven. Mensen die er altijd zijn om de speciale momenten met ons te delen en het leven te vieren. Heel erg bedankt dat jullie er waren, maar vooral dat jullie het leven van Ivy zo verrijken met al jullie diversiteit! Jullie leren haar hoe mooi en avontuurlijk de wereld is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *