46 Dresses

46 dresses

Soms vind je een bedrijf met een heel sterk kloppend hart, een oprecht hart. Ik wil jullie voorstellen aan zo’n bedrijf, namelijk 46 Dresses! Wat een liefdevol initiatief. 46 Dresses is opgericht door Margo, een vrouw met passie voor schoonheid en gerechtigheid. Ze houdt van jurken, maar echt HOUDEN van.

Hoe is 46 Dresses begonnen?

Margo

Wat een inspirerende ziel en delende houding heeft deze chick!

 

Op een dag realiseerde Margo zich wat een fantastische kast vol jurken zij had. Maar ze hingen daar maar… Ze telde 50 prachtige pronkstukken. Op dat moment besloot zij om vier van deze beauties weg te geven aan vrouwen die zulke luxe niet kunnen betalen. Vrouwen die de positiviteit van dit gebaar hard nodig hadden. Na het weggeven van een deel van haar delight, ging de droom van Margo verder met de overgebleven 46 jurken!

Daarom besloot Margo om de overgebleven jurken te gaan verhuren. Een groot deel van de huurprijs wordt geïnvesteerd in het kopen van nieuwe jurken voor meiden die zich dit niet kunnen veroorloven. Omdat een jurk een vrouw zoveel kan helpen om weer opnieuw contact te maken met zichzelf, om zich mooi en geliefd te voelen. What an amazing thing to do!

Tijd om geld in te zamelen

Margo heeft de eerste jaren vanuit huis gewerkt, tot er geen plekje meer over was in haar Utrechtse appartementje voor een jurk. Het gehele project 46 Dresses is opgestart en in leven gehouden door Margo en haar eigen middelen. Tijd om uit te breiden!

Margo haalde geld op door middel van prachtige diners en toffe workshops. Ik heb het geluk gehad om bij een diner aan te schuiven, it was lovely! De aandacht voor alle details hing gewoon in de lucht. Details die mijn hart sneller deden kloppen. Maar de etentjes en workshops waren niet genoeg om de groei van 46 Dresses bij te kunnen houden. In december 2016 is er een crowdfunding geweest, die volledig zijn doel behaalde. Het resultaat is dat Margo nu kantoor kan houden op een prachtige locatie in Utrecht. Vrouwen kunnen daar naar toe komen om jurken te passen en krijgen er alle rust en ruimte die je nodig hebt ?.

Phyllis dressEvents - diner Lauren dress

Hoe kun jij meedoen?

Ben jij opzoek naar een bewuste fashion keuze? Wil je met bergen liefde behandeld worden terwijl je zoekt naar dat perfecte jurkje? Ga dan naar de Facebook Pagina voor meer informatie. Een jurk huur je voor een week en kost €29,-. Het passen en ophalen gebeurt dus in Utrecht en na een week breng je de jurk terug zonder te wassen. Het reinigen gebeurt namelijk door 46 Dresses! Neem ook een kijkje op hun Instagram voor meer foto’s en inspirerend artwork, zoals deze:

Artwork4 Artwork3

Empowerment voor andere vrouwen

De verhalen die Margo en haar team je kunnen vertellen zijn mega inspirerend. Zo hebben ze bijvoorbeeld een terminale vrouw geholpen aan een trouwjurk, ze hebben zoveel levens bemoedigd en nieuwe kansen gegeven. Meiden die hun eigenwaarde zijn kwijt geraakt, zijn misbruikt of enorme schulden hebben. De jurk kan hen helpen om te solliciteren, opnieuw contact op te nemen met familie en natuurlijk het doorgeven van de vreugde en delight van 46 Dresses. Omdat het krijgen van een nieuwe jurk je terug kan zetten in je kracht en de boodschap geeft:

Jij wordt gezien. Jij bent van waarde.

Voor elke tien jurken die verhuurd worden krijgt een vrouw in nood een nieuwe jurk + een waanzinnige goodiebag! Love it!

Wil je het verhaal van één van deze vrouwen lezen? Check dan dit artikel. Ken je iemand die bemoedigd kan worden met een jurk? Stuur dan een mailtje.

 

 

Photo Credits  //  Eline Stoffer, Iris Dorine, Alice Mahran, Hanneke Beld Vollbehr.

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *