covid-19 // elke dag LIVE met christelijke meditatie

covid-19 meditatie

Ineens zag ik zoveel paniek en onrust op mijn social media verschijnen. Er werden pittige maatregelen aangekondigd en logisch dat veel mensen in de angst-modus schieten. Tegelijkertijd vlogen de bijbel teksten en peptalks mij op Instagram om de oren. De boodschap: “Wees niet bang, God zorgt voor je!” Hoe mooi dat ook klinkt… heel veel mensen denken daarna “Ja, leuk, maar HOE DAN?!” Het deed mij beseffen dat ik iets te bieden heb: christelijke meditaties ?.

Wat kan ik doen?

Sowieso houdt deze vraag mij veel bezig, ik ben van nature een aanpakkertje. Heb je hulp nodig? Call me! Maar aangezien ik zelf op het moment dat corona uitbrak een hoestje had mocht ik niet naar buiten. Ik kon niet voor iemand boodschappen doen of een kaartje op de post doen. Maar wat kan ik wel? Precies! Mijn expertise inzetten, mijn werk aanbieden. Ik geloof zo in de kracht van meditatie, christelijke meditatie. Het is zo’n fijne tool om die boodschap van vrede en vertrouwen ook echt in je hart te integreren. Want iets horen en iets je eigen maken zijn twee hele verschillende dingen.

Daarnaast ervoer ik bij mezelf de behoefte voor een rustpunt in m’n dag. We zitten 24/7 als gezin in huis op elkaars lip en ik krijg de hele dag informatie te verwerken rondom het coronavirus. Het doet sowieso iets met ons en de behoefte aan een moment van bezinning en verwerken is hard nodig. Daarom besluit ik om in deze periode elke maandag t/m vrijdag een LIVE meditatie aan te bieden op YouTube.

20:00 LIVE christelijk meditatie

Ik ga elke werkdag om 20:00u LIVE op YouTube om daar met elkaar een christelijke meditatie van 10 minuten te doen. Waarom LIVE?

1)  Juist nu we allemaal geïsoleerd leven lijkt het mij super tof als we elke dag toch even in een digitale ruimte samen komen. Waardoor je je verbonden voelt en ziet dat je niet alleen bent. Er zijn ook anderen die hunkeren naar dat moment van rust aan de voeten van Jezus.
2)  Een LIVE sessie op YouTube, omdat dit voor zoveel mogelijk mensen een toegankelijk platform is én de meditaties hier voorlopig daarna online blijven staan.

In eerste instantie ben ik dit initiatief op Instagram gestart. Het was voor mij laagdrempeliger en ik vond het heel tof dat de meditaties maar 24 uur beschikbaar blijven. Op die manier hoop ik dat je voelt dat er noodzaak is  om hier tijd voor vrij te plannen. Toch kreeg ik van redelijk wat van jullie reacties dat je gene instagram (bewust) gebruikt en Instagram gaf steeds problemen met LIVE gaan… Dus na 3 avonden gedoe besloot ik de knoop door te hakken en te vertrouwen dat God het toch wel in goede banen leidt. Nog steeds kies ik bewust voor een LIVE versie, omdat ik juist nu in isolatie verlang naar echte verbinding.

Want waar twee of drie mensen in mijn naam samen zijn, ben ik in hun midden. // Mattheus 18:20

Tot slot is LIVE voor mij de manier waarop ik het dagelijks vol kan houden. Aangezien ik welke werkdag een meditatie aanbied, heb ik niet de tijd te bieden om echt video’s te maken. Trust me… opnemen en monteren kost veel tijd ;).

Wat kan jij doen?

Doe mee!! Dit initiatief werkt alleen als er een ontvanger is ?. Dus kies ervoor om echt mee te doen, om dagelijks in de live te verschijnen en mee te mediteren. Om Gods Geest tussen ons te laten connecten ook al zijn we op totaal verschillende plekken. Om een geluid af te geven dat die ander niet alleen is. Maar ook om jezelf dit moment echt te gunnen. Om jezelf toestemming te geven dat dit belangrijk is. Dat stil zitten (of liggen :)) aan de voeten van Jezus maakt dat je weerbaarder bent in de 24 uur erna.

Daarnaast help je mij enorm als je dit wilt delen met een vriend/vriendin! Vertel iemand erover dat je mee doet, stuur een appje aan iemand uit je kerk en nodig elkaar uit. Ik creëer dit moment, maar het is een uitnodiging aan jou. Step in! ?

Download de afbeelding hieronder en deel hem met jouw mensjes!

MA t/m VR // 20:00 // LIVE YouTube @herdelight. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *