Vanaf nu een christelijke blog!

christelijke blog

Misschien viel het je op social media al op dat ik het aankondigde, maar na heel wat maanden nadenken heb ik besloten om Her Delight voort te zetten als een ‘christelijke blog’. Nu denk je misschien “ooh nee krijg je weer zo’n religie zeur” hahah nou ik hoop het dus juist niet! Maar vandaag leg ik je wel graag uit waarom ik deze keuze heb gemaakt!

Christelijk staat gelijk aan suf

Pijnlijk, maar voor veel mensen is deze kop absoluut waar! Christenen zijn suf, vinden dat van alles niet mag, hebben rare regeltjes en zingen saaie liedjes voor hun God. Trust me… Als dat de waarheid was over Christenen was ik allang(!) gillend weggerend. Voor mij is het juist het tegenovergestelde. ‘Christelijk’ betekent voor mij bewust leven, een plek hebben voor je dankbaarheid en een God die je aanmoedigt en steunt in je leven.

Juist omdat ik geloof dat het tijd is om wat vaker te laten merken dat het ‘Christelijk’ labeltje wel wat afgestoft mag worden heb ik ervoor gekozen om Her Delight dat label te geven. Ik hoop dat je door mijn blogs heen mag zien dat het niet gaat om regeltjes of religie. Dat het in dit leven gaat over zorg dragen voor jezelf en wat er om je heen is, mijn geloof is hierin de basis van waaruit ik handel. Dus kon het eigenlijk niet anders dan dat dit meer ruimte zou gaan krijgen op de blog.

Dichterbij jezelf én God

Naast dat ik niet-christenen hoop te laten zien dat het allemaal niet zo eng is; heb ik vooral een groter doel. Ik wil je door deze website heen vooral inspireren en helpen om bewuster te leven. Om dichter bij jezelf te leven én dichter bij God! Dus de artikelen (en maandelijkse nieuwsbrief!) zullen er steeds meer op gericht zijn om je daarin te helpen.

Mijn taalgebruik kan dus best wat veranderen, omdat ik niet alleen wil laten zien dat ik zelf christelijk ben. Ik schrijf vooral voor die vrouw die christelijk is of daar open-minded voor is! Her Delight is dus bedoeld voor jonge vrouwen die graag nadenken over zichzelf en het fijn vinden om bemoedigd te worden in hun geloof in God.

Tools voor christelijke mindfulness

Ik bid dat Her Delight een plek zal zijn waardoor je groeit in je (geloofs)leven. Dat ik je hier tools kan aanbieden om meer rust en vrede te ervaren en nadenkertjes om met je eigen patronen aan de slag te gaan. Daarnaast ga ik mij veel meer richten op ‘christelijke mindfulness’. Voor veel christenen is spiritualiteit een moeilijk thema en ook ik zoek hierin. #thestruggleisreal. Met mijn achtergrond als maatschappelijk werker én als christen geloof ik dat spiritualiteit belangrijk is voor je dagelijks leven. Aankomende maanden komen er meer tools aan om die christelijk spiritualiteit en mindfulness een plekje te geven!

Natuurlijk blijven de blogs geschreven worden met inspiratie uit mijn eigen leven of de levens van vrouwen die ik tegen kom! In 2018 zijn er nog zóveel verhalen te vertellen en inzichten te behalen. Schrijf je in op de maandelijkse LETTER OF DELIGHT. Zo blijf je als eerste op de hoogte welke nieuwe tools er beschikbaar komen!

XOXO Zoë

 

 

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *