Christelijke Meditatie // Bodyscan

bodyscan christelijke mindfulness

Yesss! Vorige maand kwam mijn YouTube Kanaal live en jullie reacties waren echt zo zo (zo!) tof! Dankjewel voor alle liefde en steun. Het plan is om elke maand sowieso 2 video’s te posten. Een geleide meditatie én een ‘learn something’ video waarin ik uitleg wat mijn visie is op christelijke mindfulness, meditatie en selfcare. Hoe ik bijbels onderzoek heb gedaan en tot welke conclusie ik kom als het bv gaat over andere thema’s zoals affirmaties, etherische olien, edelstenen en noem het maar op. Maar vandaag is het tijd voor een meditatie!

Christelijke bodyscan

Misschien denk je sowieso wat is een bodyscan? Het is letterlijk het woord: je scant heel bewust je hele lijf in gedachten even af. Meestal ga je daarbij liggen op je rug maar vind je dat niet prettig kan op je zij of zitten natuurlijk ook altijd. Het is een manier om eens even te voelen in welke staat je lichaam eigenlijk is. Is het gespannen? Of onrustig? Doet het ergens pijn? Tijdens de bodyscan is het niet de bedoeling dat je er iets van vind, juist het alleen benoemen dat er spanning is is genoeg. Dat is de mindfulness oefening hierin. In mindfulness gaat het erom dat we leren te registreren en niet te oordelen. We hebben zo vaak over iets een oordel terwijl het helemaal niet nodig is. Mooie oefening in een principe van onze God.

Wat zegt het over jouw lijf?

Na de meditatie is er vast een deel van je lichaam wat je extra opviel tijdens de oefening. Dan pas ga je nadenken wat dat eigenlijk zegt over jouw lichaam. God heeft ons bewust gemaakt met geest, ziel én lichaam. Die drie werken heel nauwkeurig samen. Het meeste wat we denken of voelen is ook ergens terug te vinden in je lijf. Als je ergens heel hard over nadenkt steek je je hoofd naar voren. Of als ik iets spannend vind krijg ik vaak buikpijn. Maar misschien ga je wel door een emotionele tijd heen, waar zet het zich vast in je lichaam? Juist door in een bodyscan ruimte te geven aan een gespannen stuk lichaam kan de spanning weer weg. Dus tijdens het luisteren neem het lekker tot je. Adem extra diep in en accepteer dat wat je ervaart. Misschien moet je wel heel hard huilen? Geeft niks laat die spanning maar los, je tranen de vrije loop. Jezus is bij je. Juist als we de tijd nemen om te voelen en beseffen wat we vasthouden in ons lichaam.

Heb je van de bodyscan genoten? Let me know! Ik vind het altijd erg leuk om te horen hoe de meditatie voor jou was. X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *