AFFIRMATIES // Zijn die nou eigenlijk OK als christen??

Bijbelse Affirmaties

Deze vraag heb ik zo vaak al gekregen: “Zoë, hoe zit het nou met affirmaties?” Tja zijn die dingen nou heel Bijbels verantwoord? Wat zijn affirmaties eigenlijk?? Ik heb er zelf ook al wel eens over geschreven toen ik ‘goede voornemens’ maakte voor het nieuwe jaar. Maar in de nieuwste video duik ik er nog veel dieper op in.

Christelijke Affirmaties

In de Video die vanaf vandaag op YouTube voor je klaar staat duik ik er dieper in wat affirmaties eigenlijk zijn en of het past bij een christelijk leven. Want het klinkt zo mooi en logisch door positie te denken, maar dekt dat nu eigenlijk de lading? Wat zegt de Bijbel hierover? Ik heb er flink op lopen pluizen en deel met jou wat ik te weten ben gekomen 🙂 Spoiler ik kan je wel alvast verklappen dat ik niet geloof dat je jezelf gelukkig kan maken door alleen maar fijne positieve affirmaties er tegen aan te gooien! Hoe dan wel? Go check it out:

Check de BIJBEL!

Sowieso als je je afvraagt of iets van God is ga dan lezen in je Bijbel ga op onderzoek uit. Wat ik hierover heb geleerd is om te kijken naar de principes van de Bijbel. Niet zozeer het jasje waarin iets is vorm gegeven, zoals affirmaties. Maar waar gaat een affirmaties over? Ligt dát in 1 lijn met de Bijbel 🙂 Het antwoord voor een affirmatie kan dus ja en nee zijn! Mocht je de hele video nog niet gekeken hebben raad ik je dat zeker aan, want daar ga ik er veel dieper op in.

Ik ben heel benieuwd wat jouw ervaring is met affirmaties! Gebruik jij ze in je dagelijks leven?

4 Comments

  1. Ik volg je nog maar net, maar ik ben blij je te hebben gevonden op instagram. Dank je voor je heldere verhaal. Hier kan ik wat mee. Groetjes, Karin
  2. Wat heb je me bemoedigd. De tekst uit Jozua is de tekst die God me gaf op het moment dat ik in een burn out terecht kwam. Het is een moeilijke weg, maar God is erbij. Dank voor de meditaties. Gods zegen op je werk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *