3 Tips bij TO-DO stress

We kennen allemaal die momenten dat je to-do lijst langzaam aan in een monster veranderd. Het monster dat continu door je hoofd spookt en je er vooral aan helpt herinneren dat het niet loopt zoals je wilt. Laat staan dat je er de controle over hebt. Dat is nu precies waar dat monster je van probeert te overtuigen. Dat je controle MOET hebben…

Laat eerst maar alle to-do vallen

Vorige week deelde ik het op Instagram dat mijn to-do lijst, maar op repeat in mijn hoofd bleef staan. Ik vroeg naar jullie tips en jullie reageerde massaal! Dank dank dank! De meeste van jullie tips kende ik wel en had ik zelfs al afgelopen tijd geprobeerd en toch bleef dat monster groeien. Uiteindelijk kwam ik in een ugly cry terecht en was daar het verlossende breekpunt. Je weet wel dat moment dat je alle ballen niet meer hoog kan houden en je in 1x alles op de grond smijt. Lucht op joh!

Ik schreef er deze blog over… Waardoor ik mij besefte dat ik totaal de verbinding met God en mezelf in de dagen ervoor was kwijt geraakt. Dus ik vroeg jullie om praktische tips, maar moest eerst even wat soul searchen en opnieuw in verbinding komen met mezelf. Bij mij lukt dat meestal met een goeie huilbui (was overigens ook een tip van iemand!) en daarna luchtte ik mijn hart bij mijn man (sorry schat dat die momenten nooit gelegen komen!). Er kwam ruimte om weer mezelf te voelen, m’n emoties te voelen en zachtheid te geven. Maar bovenal om in verbinding te komen met God. Om de liefde en warmte van Jezus te voelen. Die steeds weer zegt: kies voor het beste deel, kom zitten aan mijn voeten. Ik wil je vrijheid geven, je bent een GELIEFD KIND van mij!

Bid EN WERK…

Dus na het gebed en quality time met God, is het ook tijd om je mouwen op te stropen en aan het werk te gaan. Daar kwamen jullie tips goed bij van pas! Aangezien zoveel van jullie op de vorige blog aangaven met hetzelfde te dealen hoop ik dat deze tips bij het to-do monster jou ook gaan helpen :).

1) Schrijf!

De aller dikste nummer 1 tip die heeeeeel vaak werd genoemd is: schrijven, schrijven en nog meer schrijven. Schrijf alles wat in je hoofd spookt op, schrijf in je dagboek, schrijf een braindump, schrijf een plan, schrijf in je bujo, schrijf tot je een ons weegt…

2) Maak een plan!

Er waren vervolgens ook genoeg tips wat je met dat lijstje kan doen…
– Verdeel het onder in ABC. A moet, B dingen die vandaag, maar ook morgen kunnen en C heeft stiekem gewoon niet zoveel prioriteit en moet vooral van jezelf.
– Maak een planning van je lijst met flapjes, zodat je alleen kunt zien wat je die dag moet doen.
– Begin met iets wat je het leukst vind van je lijst. Iemand anders zei juist: begin met wat je het stomst vind, dan heb je dat mooi gehad!
– Stel je verwachting bij: Mail/bel mensen dat het wat later komt om jezelf ademruimte te geven.
– Accepteren dat een to-do lijst NOOIT leeg is.
– Strepen maarrrrrrr!

3) Selfcare

Zijn de stappen onder punt 1 en 2 nu nog te hoog gegrepen en krijg je het al Spaans benauwd bij het idee dan is deze derde categorie eerst aan de beurt! Voor mij was dit absoluut het geval… Nou hier komen ze hoor de ultieme tips van jullie aan mij:
– wandelen in het bos, rust aan je hoofd
– het uitschreeuwen naar God
– wijn drinken
– iets doen wat je ontspanning geeft, zoals in bad gaan
– mediteren
– difusser aan zetten
– water drinken
– huilen
– praten, bellen met een vriendin, ventileren
– slapen
– weglopen haha
– netflixen en niks van je lijst doen

Bij mij was het uiteindelijk een soort stappenplan van: weglopen, huilen, praten, wijn drinken, netflix, slapen en uiteindelijk een date met een vriendin (met TAART!). Maar vooral de acceptatie dat het niet erg is dat ik weer op dat punt beland was. Dat is heel OK ben en ik mag er zijn inclusief veeleisende stress en ugly cry. Daarna heb ik nog eens goed naar mijn lijst gekeken en geschrapt wat ik kon schrappen, verschoven wat voorlopig geen prioriteit heeft en hulp gevraagd waar het niet perse door mijzelf gedaan hoeft te worden. Wat er overblijft is een lijst waar ik stap voor stap in werk en tussendoor vooral uit categorie 3 put om weer op te laden!

Ik ben heel benieuwd wat jouw route is! Let me know -X-

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *