2019 // stel geen doelen maar affirmaties

Ieder jaar ga ik in de eerste week van januari er weer voor zitten. Eerst om te reflecteren op het jaar dat achter mij ligt. Wat ging er goed, waar was ik blij mee, wat is er blijven liggen etc. Daar vloeit vaak al een soort automatisch lijstje uit voort met doelen en daar schaaf ik dan nog aan tot ik denk: Ja, zó wordt dit mijn jaar. Dit jaar voel ik alleen niet zo heel veel voor die doelen. Ik heb mega veel wensen en plannen, maar kan eigenlijk niet zo goed inschatten of die ook haalbaar zijn… Tijd om eens geen doelen te stellen maar affirmaties! Affirmaties? Ja!

Geen doelen, maar affirmaties!

Affirmaties zijn zinnen die je voor jezelf uitkiest / opschrijft. Ze zijn van een ander niveau dan doelen. Doelen zijn vaak heel concreet, hebben een meetbaarheid en kun je op een gegeven moment afvinken. Affirmaties zijn korte, positieve en krachtige zinnen. Zinnen die een intentie uitspreken voor jezelf of je omgeving. Het is dus eigenlijk een verlangen dat verwoord is en concreet gemaakt.

Klinkt het zweverig? Snap ik hihi! Toch gebruiken we allemaal bewust en onbewust al een soort affirmaties. Het zijn van die zinnen die je al hebt gedacht voor je er erg in hebt. Stel jij hebt hoogtevrees en je loopt ergens op een eng randje. Dan zeg jij waarschijnlijk tegen jezelf “niet naar beneden kijken dan val je”. Niet echt een positief voorbeeld, maar wel zo’n gedachten die we allemaal kunnen plaatsen. Of je hebt een moeilijke relatie met je schoonouders en elke keer als je in de auto naar ze toestapt denk je: “ik hoop maar dat ze deze keer wel iets liefs te zeggen hebben”. Maar er zijn ook genoeg mensen met automatische positieve affirmaties. Die als ze iets nieuws gaan doen tegen zichzelf zeggen “spannend is goed, ik verleg mijn grenzen”. Allemaal voorbeelden waarin we onze gedachten en gevoelens beïnvloeden met wat we tegen onszelf zeggen.

Wat zeg jij in 2019 tegen jezelf?

Wij krijgen binnen nu en een maand ons tweede kindje. Super spannend en onbekend, want hoe gaat ons leven er dan uitzien? Ik kan dus wel allemaal doelen gaan stellen, maar ik heb nog geen idee waar ik in het nieuwe jaar ga ‘landen’. Misschien is het ‘landen’ als moeder van 2 kinderen met ons gezin wel een doel op zich waar ik het hele jaar zoet mee ben. Ik heb werkelijk geen idee! EN dus koos ik 4 affirmaties uit waar ik mij aankomend jaar op wil richten. Het zijn affirmaties die ik zowel rondom mijn werk kan inzetten als in ons gezinsleven.

Ik neem de dag zoals die is en blijf bij mezelf.

Ik ben vervuld met een gevoel van dankbaarheid omdat ik leef.

Ik ontvang die liefde die ik elke dag tegen kom.

Ik leer van elke stap.

affirmatiesaffirmaties

affirmatiesaffirmaties

Wees lief voor ik

Natuurlijk zijn er stiekem heus wat hokjes die ik hoop na 2019 af te kunnen vinken. Ik wil graag online meditaties aanbieden, meer podcast afleveringen maken, weer op m’n gewicht komen van voor de zwangerschap, opdrachten uitvoeren als spreker en ga zo nog maar even door. Of het haalbaar is is dus maar de vraag. Juist door affirmaties te stellen en deze regelmatig tegen mezelf uit te spreken is er de herinnering. De herinnering dat ik lief mag zijn voor mezelf. Dat wat er ook mijn pad komt, dit de houding is waarmee ik dat wil ‘oplossen’.

Voor mij omvatten deze 4 affirmaties de houding waarmee ik 2019 wil aangaan. Ik wil op deze manier vol dankbaarheid en liefde in mijn gezin de veranderingen ondergaan. Ik wil met deze lerende houding in mijn bedrijf investeren. Ik wil met deze bewuste keuzes iedere dag mezelf omarmen in elke situatie. Het leert mij ook dat presteren geen doel op zich is. Als ik 2019 om deze manier omarm is er geen goed of fout, alleen maar groei en verlangen.

 

Heb jij doelen gesteld voor 2019? Misschien wil je ook wel affirmaties stellen, maar weet je niet zo goed waar te beginnen. Ik heb gebruik gemaakt van dit boekje ‘Boost – 365 positieve affirmaties voor elke dag’ en het is te koop via deze link bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *